reede, 31. jaanuar 2014

Kas teadsid?


  1. Taim Langsdorfi kopaiivapuu, mis on väga mürgine ning mida ei tohi kindlasti puutuda. Selle taime mahla saab panna ilma töötlemata kütusepaaki. Ja kahju see ei tekita. Kahe tunniga saab 20 cm diameetriga puult 20 liitrit autokütuseks sobivat vedelikku.
  2. Egiptuses pesid pesu peamiselt mehed. Naised olid sellest tööst vabad , kuna Niiluse kallastel pesu pestes ähvardas oht langeda krokodilli rünnaku ohvriks. 
  3. Inimese kehas on rohkem rakke kui tähti galaktikas ehk siis 75 — 100 triljonit. Kui see kõrvutada 400 miljardi tähega, mis moodustavad galaktika, siis mõistame, kui ulatuslik on tegelikult rakkude arv. Me ei tohiks end kunagi tunda väikse või tühisena.
  4. Titanicu filmist Jack Dawson ja Rose DeWitt Bukater on peaaegu täielikult välja mõeldud tegelased ja ka nende armastuslugu Titanicu laeval on väljamõeldis. Kuid pärast "Titanicu" käsikirja kirjutamist, sai James Cameron teada, et laeva pardal oli ka päriselt mees nimega J. Dawson, kuid J. tähendas Josephit, mitte Jacki. Sellegi poolest käivad selle armastusfilmi andunud fännid J. Dawsoni haual ning viivad sinna lilli ja Leonardo DiCaprio pilte.
  5. Kui asetad muna veega täidetud anumasse, on võimalik kindlaks teha, kas muna on värske või mitte:
    1) Kui muna vajub põhja külje peale, on tegemist umbes ühe nädala vanuse munaga
    2) Kui muna vajub põhja, kuid laiem ots tõuseb natukene üles, on tegemist umbes kahe nädala vanuse munaga
    3) Kui muna vajub põhja ainult terava otsaga ning laiem ots jääb ülespoole, on tegemist umbes kolme nädala vanuse munaga
    4) Kui muna jääb vee peale ulpima, on tegemist umbes nelja nädala vanuse munaga (see muna tuleks minema visata, kuna see ilmselt ei kõlba enam süüa)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar